2 Mayıs 2009 Cumartesi

Sürmeli Festivali’nden de vazgeçilecek mi?

(Grafik: Yozgat Muhabir)

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlarına “Lüzumsuz festivallere harcadığınız parayı hizmete dönüştürün” tavsiyesi, Yozgat’ta gözlerin belediyeye çevrilmesine sebep oldu. Şimdi, bu yılki hazırlıkları büyük ölçüde tamamlanan Sürmeli Festivali’nin gelecek yıl da düzenlenip düzenlenmeyeceği merak ediliyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ilçe belediye başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, başkanlara, “Öncelikle üzerimizde milletimizin emanetinin olduğunu, tüyü bitmedik yetimlerin emanetinin sizin omuzlarınızda olduğunu asla unutmayınız” diye seslendi. Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

O parayı belediye hizmetlerinde kullanın

“Milletimizin her biri bir defa şunu bekliyor; tüyü bitmemiş yetimin bir kuruşunu büyük bir hassasiyet içinde değerlendirmeliyiz. Tek kuruşu bile israf etmeden yerinde harcamamız son derece büyük önem arz ediyor. Arkadaşlar, şu lüzumsuz, gereksiz, yok festivaller, yok şölenler, yok bilmem neler filan, bunlardan artık kesinlikle vazgeçmeliyiz, vazgeçmelisiniz. Oralara yapılacak harcamaları, gelin o bölgede fukaraya, garip gurebaya veya hizmete dönüştürelim. O çok daha hayırlı olacaktır. Bunun üzerinde lütfen ısrarla duralım.”

İsraf mı tanıtım mı?

Başbakan Erdoğan’ın belediye başkanlarına yaptığı bu tavsiye, geleneksel olarak düzenlenen Sürmeli Festivali sebebiyle, Yozgat’ta gözlerin belediyeye ve organizasyona büyük ölçüde katkı sağlayan Yozgat Valiliği’ne çevrilmesine sebep oldu.

Yozgat Belediyesi ve Yozgat Valiliği’nin yanı sıra, ilçe belediyeleri ve sivil toplum kuruluşları, Sürmeli Festivali’nin Yozgat’ın tanıtımına katkı sağladığını düşünüyor.

Şimdi, bu yılki hazırlıkları büyük ölçüde tamamlanan Sürmeli Festivali’nin gelecek yıl da düzenlenip düzenlenmeyeceği merak ediliyor.

Hiç yorum yok: