2 Temmuz 2009 Perşembe

Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’ne
yetenek sınavı ile öğrenci alınacak

Yozgat Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’ne yetenek sınavı ile öğrenci alınacak. 22 Haziran’da başlayan başvuru süresi, 24 Temmuz’a kadar devam edecek. Öğrenci seçimi, 3-7 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Yozgat İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün web sitesinde yer alan duyuruya göre, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nin “Resim” ve “Müzik” bölümlerine 30’ar öğrenci alınacak.

İlköğretim okullarından 2008-2009 eğitim öğretim yılında mezun olan öğrenciler, mezun olduklarına dair belge ve dilekçe ile, yetenek sınavına girmek için, 24 Temmuz 2009 tarihine kadar okul müdürlüğüne doğrudan veya posta ile başvuruda bulunabilecekler.

Sınava girecek öğrencilerin listesi, 27-31 Temmuz tarihleri arasında okulda ilân edilecek.

Öğrenci seçimi, 3-7 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Değerlendirme sonunda yapılacak sıralamaya göre, belirlenen kontenjan kadar asıl ve yedek listeler 7 Ağustos’ta mesai bitiminde okulda ilân edilecek.

Öğrencilerin kesin kayıtları 10-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Kesin kayıtlar sonucunda açık kontenjan bulunması hâlinde, yedek listeden puan sırasına göre açık kontenjan kadar kesin kayıt yaptırmaya hak kazananlar 17 Ağustos’ta ilân edilecek.

Yedek listeden kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları 18-21 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Buna rağmen 21 Ağustos günü mesai saati bitimine kadar açık kontenjan kalırsa, yedek listeden öğrenci kayıtları 24-27 Ağustos tarihleri arasında devam edecek.

Bütün bu kayıtlar sonucunda da açık kontenjan kalır ve yedek listede öğrenci bulunmazsa, 1-11 Eylül tarihleri arasında tekrar sınav yapılarak öğrenci alınacak.

Hiç yorum yok: