10 Temmuz 2009 Cuma

Festivalde yaptıkları yemeklerle
çamaşır makinesi, televizyon ve fırın kazandılar

Yozgat Uluslar Arası Sürmeli Festivali kapsamında, Yozgat Halk Eğitim Merkezi’nin katkılarıyla 3 dalda düzenlenen yemek yarışmasında dereceye giren 3 hanım, ödül olarak çamaşır makinesi, televizyon ve fırın kazandılar.


Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl onuncusu gerçekleştirilen Uluslar Arası Sürmeli Festivali kapsamında bu yıl, Yozgatlı hanımlara mutfaktaki maharetlerini gösterme imkânı sunuldu.

Yozgat Halk Eğitim Merkezi’nin de katkılarıyla, çorba, ev yemekleri ve tatlı olmak üzere 3 dalda yemek yarışması düzenlendi.

Fuar Alanı’nda düzenlenen yarışmada yapılan değerlendirme sonucunda, çorba dalında mercimek çorbasıyla Yasemin Açıkgöz, ev yemekleri dalında patlıcan musakka ile Esra Yalçın, tatlı dalında ise burma tatlısı ile Azime Arslan birinciliğe lâyık bulundu.

Yarışmada dereceye giren hanımlara ödül olarak, çamaşır makinesi, televizyon ve fırın verildi.

Yozgatlı hanımların mutfaktaki maharetlerini sergileyerek yarıştıkları yarışmayı, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl emniyet Müdürü Ekrem Nalcı ve İl Millî eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız da izledi.

Yarışmanın duyurusu daha iyi yapılmalı

Bundan sonraki festivallerde yarışmanın duyurusunun daha iyi yapılması hâlinde, katılımın daha fazla olacağı; yarışmanın Yozgatlı hanımlar arasında rağbet görmesi sayesinde, Yozgat mutfak kültürünün canlandırılması ve tanıtılmasına önemli ölçüde katkı sağlanabileceği belirtiliyor.

Hiç yorum yok: