10 Temmuz 2009 Cuma

Savran, hem birincilik hem ikincilik ödülünü aldı

Onuncu Yozgat Uluslar Arası Sürmeli Festivali kapsamında düzenlenen Türk Sanat Müziği Beste Yarışması’nda birincilik ve ikincilik ödülünü aynı bestekâr kazandı.

Nazire Savran’ın, “Yüreğimde sönmez ateş yakmışsın” isimli eseri birinci, “Gözümün gördüğü o günden beri” isimli eseri de ikinci oldu. Yarışmada üçüncülüğü ise, Suat Yıldırım’ın bestelediği “Şırıl şırıl akar dağ yamacından” adlı eser elde etti.

Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi’nin, sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl onuncusu gerçekleştirilen Uluslar Arası Sürmeli Festivali, ikinci gününde de Yozgat halkına renkli ve keyifli saatler yaşattı.

Festival kapsamında düzenlenen Türk Sanat Müziği Beste Yarışması’nda finale kalan 10 eser, TRT sanatçıları Turgut Karadeniz, Yeşim Karaibrahimoğlu, Özlem Karaağaçlı, Volkan Gözübüyük ve Seçil Akkutlu tarafından seslendirildi. Yarışma, TRT tarafından canlı olarak yayınlandı.

Yapılan değerlendirme sonucunda, bestesi Nazire Savran’a, güftesi Aşkın Tuna’ya ait olan “Yüreğimde sönmez ateş yakmışsın” isimli eser, birincilik ödülüne lâyık görüldü. Yarışmada ikinciliği elde eden “Gözümün gördüğü o günden beri” isimli eser de bir Nazire Savran bestesi. Şarkının güftesi ise, Fatoş Koçarslan’a ait. Yarışmada üçüncülüğü ise, Suat Yıldırım’ın bestelediği, güftesi Ruşen Işın’a ait olan “Şırıl Şırıl akar dağ yamacından” isimli eser kazandı.

Yarışmanın birincisi 5 bin, ikincisi 4 bin, üçüncüsü de 3 bin TL. ödül almaya hak kazandı.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, yarışmada derece alan eserlerin bestekârlarını ve söz yazarlarını birer plaketle taltif etti.

Geceye konuk sanatçı olarak katılan Melihat Gülses’in konseri de büyük beğeniyle izlendi.

Hiç yorum yok: